ЕС забранява православието, обяви го за „опасен вид пропаганда“…

Чрез вкарана в последния момент и тайно добавка, Европейският парламент предложи резолюция, която по същество забранява православното християнство. Става дума за проекта за резолюция за „борба с пропагандата“, който вече е минал през комисията по международни дела и е на ред да се гласува в пленарна зала. Как са го проспали това българските евродепутати не е ясно, но е факт че Европарламентът ще гледа откровено репресивен текст спрямо най-автентичното християнство (всички други деноминации са отделили се от него, вкл. католицизмът през 1054 г.).
Ако решението бъде прието, отива в Европейския съвет, за да получи задължителен характер.
В резолюцията православието е обявено сред „опасните видове идеологии“, защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Като обща бройка православните са по-малко от католиците по света, но католическата църква твърде много се поддаде на неолиберализма и вече не е същия консервативен стожер на традиционните ценности. Това тласка много консерватори в друга посока, вкл. към православието. В момента в ЕС православни са България, Гърция, Румъния и Кипър. Големи православни малцинства има в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. А в Германия има цели 3 милиона православни вече.
На запад имат навика по „втория начин“ и чрез дребни поправки в допълните разпоредби, да решават кардинални въпроси. Така например в САЩ беше забрането притежанието на злато, на стойност над 600 долара, и това се случи с поправка в… здравния закон на Обама. А еврофондовете на непослушните ги регулират чрез бутафорни разпоредби, с които всеки може да се изкара виновен за всичко.
Вдигането на мерника на православието е пълен абсурд, на фона на разпространението на радикален ислям в Западна Европа. Интересно, че срещу тази терористична идеология няма никаква резолюция, а православието го отнася, заради „руската заплаха“.
Практическият резултат от случващото се ще е пореден удар върху единството на съюза. Православието е в България от 1100 години и е преживяло какво ли не. Ще надживее и ЕС.

http://gudelnews.com/

6 отговора на “ЕС забранява православието, обяви го за „опасен вид пропаганда“…

  1. ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРАЗНОГЛАВЦИ !ИЛИ НАРОЧНО СЕ ПРАВИ ВСИЧКО ОБРАТНО ЗА ДА МОЖЕ СЛЕД ТОВА ДА ГО НАПРАВЯТ ПРАВИЛНО И ТАКА МОГАТ И АМЕРИКА И ТОПЛАТА ВОДА ДА ОТКРИЯТ !ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВА В БИБЛИЯТА -ПОД СЛЪНЦЕТО НИЩО НОВО!

  2. Ето страницата на Европейския парламент, на която можете да намерите всички текстове, приети от ЕП: http://www.europarl.europa.eu/plenary/bg/texts-adopted.html
    НЯМА такава резолюция. Такова нещо би било против основните принципи на европейската интеграция – мотото на ЕС е „Единство в многообразието“. Впрочем българските евродепутати не пропускат такива случаи – разбира се, всеки се изявява според политическата си принадлежност.
    А ако не сте се интересували, няма европейски столичен или по-голям град, в който да няма действаща православна църква.
    Лъжите рано или късно удрят онзи, който ги разпространява.

  3. В гласуването са участвали 691 депутати. 304 депутати са подкрепили резолюцията, против са били 179, а 208 са се въздържали. УЖАСССС:
    ЕС- с либерални ценности вече иска да ни откаже от християнството, докато тъпче територията ни с ислямисти. Какво още трябва да ни сторят, за да разберем, че сме в ЕС, да бъдем пазар, да ни третират, като престъпници

    • На коя дата е била приета тази резолюция? Дайте линкове потвърждаващи тази информация! Пишете с факти, а не с общи приказки!

Вашият коментар