Задържаха наркоман от новозагорско за заплахи към парламента

35-годишен мъж, познат на криминалистите като наркозависим, е бил задържан в Нова загора след отправена по телефона заплаха за поставено взривно устройство в сградата на Народното събрание.

Заплахата е била приета към 17,10 часа на 8 март,незабавно са били предприети действия за проверка на сградите и периметъра около тях, при която не е открито нищо притеснително, уточняват от ОД на МВР-Сливен, предаде Агенция „Монитор“.

Извършителят е от село на територията на община Нова Загора, при задържането му е бил иззет мобилен телефон, изясняват са факти и обстоятелства, предстои да му бъде повдигнато обвинение по член 326 ал.1 , предвиждащо затвор до 2 години.

Според добре осведомени източници мъжът е прекарал през м.г. курс за лечение от наркомания към център „Свети Илия“ при фондация „Общност в помощ на зависимите“ край габровското село Поповци.

Представители на центъра, където в момента има 16 пълнолетни мъже и жени , зависими от наркотиците,  уточниха, че Д.Д. е бил при тях през август м.г., самоволно е напуснал 20-дневния курс и от тогава нямали никакви връзки с него.

Вашият коментар