Това, което нашите телевизии не показаха – Русия празнува грандиозно 24 май!

8P20150524-VAR_7850-1200-1024x592

23 отговора на “Това, което нашите телевизии не показаха – Русия празнува грандиозно 24 май!

  1. Гледах новините по централната руска телевизия. В Русия православната църква празнува РУСКАТА писменост. Така съвсем между другото споменаха, че И В Беларус и Украйна също честват руската писменост. А също такива букви ПОЛЗВАТ и в България, Сърбия, Македония и други страни. И ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ!!!!! Имперска руска наглост. И някои искат да се обединяваме с руснаците. На каква основа? Мурзилките ни откраднаха и БУКВИТЕ

    • предлагаю отключить братушке правде руската телевизия, той е облучен силно…
      чуваш ли ма братушка? заври си в гъзе свойте глупости

  2. Не видях някъде да се споменава тук думата България и българско духовенство, и тяхната заслуга българската азбука да стигне до днешните руснаци

  3. Ще е хубаво и да споменават че братята Кирил и Методи са българи, не е хубаво да се премълчава този факт! Защото от украинци съм чувал, че „те“ били „украинци“ братята, а от руснаци на обратно, че били „руси“….:( Те даже и не са били и „славяни“, а са си били от македонската част на България, като са взаимствали (не написали сами), от глаголицата, а самата глаголица пък, че взаимствана от готската, която си е 1 към 1 почти!!

  4. Това което Сливен Днес, не показа е присвояването на равноапостолите от руската пропаганда. В съпътстващият текст се смотолеви, че част от южните републики незабавно са преминали на латиница след руската окупация. При изброяването се България се спомена след сърбоциганите и коминтерновска Македония, които ползвали кирилица. Русия е наш враг!

  5. Какво да покажат нашите телевизии???? Тъпанари !!!! Поредната подмяна от пияндурниците на Българската история!!! Русия е врах на България!! Била е и ще бъде докато се оправлява от сътрапи!!

  6. Братята Кирил и Методии не са българи,а са пратени по искане на князБорис-Михайл да създадат нова азбука за новопокръстения български народ…гледайте филма Борис1 и втората част Слово за буквите…аз го гледам честичко това филмче…

    • много си умен Мирославе, ама много!
      Смятам, че филма Борис Едно и втората част е важен исторически документ! :))

  7. Ако светите братя Кирил и Методий можеха да видят какво се пише днес тук в този форум, просто щяха да се обърнат в гроба. Азбуката е общославянско достояние. Никой от никого нищо не е откраднал. Във всяка страна, празнуваща този светъл ден, се изтъква значението, което има Азбуката на Кирил и Методий за своята история и народ. Това си е съвсем в реда на нещата. За нас тя си е българска. Но за всички останали славянски народи си е славянска писменост. И ние можем само да се гордеем с това велико достояние, че „и ний сме дали нещо на светът, на вси словене книги да четът“, както е написал поетът. А някои тук съвсем умишлено търсят под вола теле. С тях просто не си заслужава да се спори. Казал го е великият А.С.
    Пушкин:“Не спори с глупака!“

  8. Колеги, не се превръщайте в македонци.
    Братята Кирил и Методий са гърци, родени в Солун.

    • Само, че майка им е българка.
      При еврейте си евреин ако майката е такава. Логически правилно.

  9. Кога ще се напише и непознатата история за Кирил и Методий? Кога българите ще научат техните истински български имена – Църхо и Страхота? Кога ще разберат защо са приели да работят за цар Борис І? Тъй като техният дядо, който бил високопоставен болярин, сбъркал нещо конците и бил изгонен от България от кан Кардам, те приели да работят за святото дело, за да изчистят честта си. Дали в съвремието има българи, които да работят за България само за да изчистят честта си?

  10. НЕправда! Праздник официально называется „День СЛАВЯНСКОЙ письменности и культуры“. Никакого слова „русский“ в празднике нет.

    • Воронин,благодарение на България,сте първо християни и после сме ви научили на нашите букви,Българските и трето благодарение на Хан Габдула Челбир,който спря златната орда на Чингиз хан още ви има,кажете поне едно Благодаря,идиоти руски

  11. братята Кирил и Методи не са гърци щото били пребивавали в Солун , то и Даме Груев е от Кукуш но това не го прави грък още повече че Кирил отива в Солун пратен – при Българите , вижте “ Солунската легенда „

  12. Заради отвратителната, платена, всички знаят от кого, русофобия, много успешно се провежда деславянизацията на България. Тръгвайки срещу такъв гигант като Русия, държавата успешно затрива българския род и родина за да се формира „евро-атлантическо” самосъзнание.
    Народът казва „щом не щеш мира, на ти секира!”. Оттеглянето на България от славянското лоно, създава вакуум, който Руската пропаганда естествено ще запълни. Болшинството млади българи са абсолютно откъснати и безпросветни относно историята и културата на страната си. Държавата поощрява това, като англосаксонската пропаганда е официална политика, голяма част от която е русофобия и опит да се прокарва антиславянската линия в самоопределението на българина. Внушава ни се, че сме афганци, иранци и всичко друго, но не и славяни, само и само да нямаме емоционални връзки със славянския брат. Вижте само кой пише срещу новината – откровени русофоби, които не се срамуват даже от бедния си изказ и лош правопис.
    Все пак фактът, че сме устояли на петвековна ислямизация и гъркомания, ме прави оптимист, че и този път ще съхраним „туй що не гасне”!

  13. Какво да напиша?! Аз съм потресена винаги,когато чета,може би платени,ругатни и издевателства чрез най-вулгарните думи,измислени в нашия език.До погнуса. Имате позиции,кажете ги като хора с достойнство и съответните различия. По въпроса за братята Кирил и Методий.За нашата азбука.Да,казват се много неща,но има писмени паметници,познати добре на учените -специалисти. Днес има и политика.Но ,защо не се радваме на този ден,на този наш празник,който така,или иначе ние-българите наложихме и все повече неусетно налагаме на славянския свят,който пише на Кирилицата да го празнува. Да се радваме на това хубаво нещо,което всички искат да е било най-напред тяхно?Независимо как и доколко другите знаят историята.Но,понеже ,както казва поетът“Не сме народ,а мърша“ ето,че все ще се намери някой,който да потвърди след повече от век тези негови думи!
    Хора,БЪЛГАРИ,бъдете ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!Защото ние сме народ с възпитание и култура. Нека да не се принизяваме сами. Пишете на кирилица, говорете си българския език-богат ,красив и се радвайте на хубавия наш и вече отдавна станал и славянски празник.В него е духът български!

  14. И какво искат да ни покажат с тази статия? Великата Русия празнува 24-ти май, а ние неблагодарниците не им се възхищаваме! Може би ако вместо да плащат за пропагандни статии по медиите кога пръднал и кога акнал Путин да бяха пуснали една статия за БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БЪЛГАРИЯ за това, че сме дали на русите БУКВИ И РЕЛИГИЯ! Но вместо да излезе онова Путин да благодари той иска ние да им благодарим, че празнуват НАШИЯТ ПРАЗНИК! БЕЗОЧИЕ!

Вашият коментар