Евреи внасят човешки органи от Украйна. Вижте цените!

6385e6f17808ee94242f6d7df530e286_L

250 000 долара струва сърце, $5000 броят клиентите за око

Евреи внасят човешки органи от Украйна за израелски клиенти! Шокиращата търговия дори върви по определен ценоразпис, в който са вкарани конкретните суми за конкретните части от човешкото тяло, изкарани на тезгяха. Шокиращата практика лъсна при разследване на израелската прокуратура срещу трафиканти на човешки тела, установи BIG5.BG от публикация в руските медии.

Най-скъпият орган очаквано е сърцето, като цената му на пазара на черно върви около 250 000 долара. При тази трансплантация обаче няма шанс за оцеляване на донора, затова и обект на тази операция са най-често неизлечимо болни хора или жертви на отвличане. До 50 000 долара пък достига цената на бъбреците, като в зависимост от търсенето сумата може да спадне значително. Регистрирани са случаи на продажба и за едва 2000 долара. Трафикантите на органи продават дори и очи, като цената на човешка очна ябълка е скромните 5000 долара. Най-голямо е търсенето обаче за бели дробове, но въпреки това животоподдържащият орган не се предлагал от търговците.

Скандалният ценоразпис на органите 

Мащабният канал за търговия на органи и незаконни трансплантации бе разкрит от властите в Израел, като според разследването им най-чест обект на престъпление били страните от бившия Съветски съюз и най-вече размирна Украйна.

Преди по-малко от седмица израелската централна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 7 евреи, трима от които израелци, участвали в канала за органи. Според съдебното дело незаконните операции за трансплантация на органи са се провеждали в периода 2008 – 2014 г. в болници в Косово, Азербайджан, Турция и Шри Ланка.

„Донорите“ пък получавали много по-малко пари, отколкото прибирали търговците. Те продавали телата си за около 10 000 долара. На тях не им се обяснявало и какви могат да бъдат здравните последици, ако продадат бъбреците си, например. В други случаи се разследват отвличания за органи, включително и на деца.

Вашият коментар