Кметът на Сливен: Няма данни за насилие и секс в Качулка, медиите преекспонират стара информация

65

Няма доказателства за насилие в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Качулка. Такава е позицията на сливенския кмет Кольо Милев относно скандала, който избухна вчера. Както БЛИЦ вече съобщи, обитатели на дома разкриха ужасяващи факти за побой и сексуално насилие над пациентите.Според Милев публикациите в медиите са преекспониране на резултати от предишни проверки на общината.

„Нищо от това, което се говори, не е доказано“, каза той. По думите му, заключването по стаите в селището е било мярка за безопасност, защото това са хора, които може да се самонаранят.

Милев припомни, че в дома са били извършени два опита за самоубийство, а през март миналата година бе освободен директорът на заведението Стойчо Данков.

Според кмета към момента решаването на проблемите в Качулка е на добро ниво. Той посочи, че настанените там участват в различни състезания, посещават концерти и представления с цел да бъдат социализирани. /БЛИЦ

Един отговор на “Кметът на Сливен: Няма данни за насилие и секс в Качулка, медиите преекспонират стара информация

  1. Не вярвайте на никого в Качулка, защото вече бях там, чух, видях и знам какво се случва там но самият директор на Качулка го познавам много добре какво представлява. Навремето той беше зам директор на Метанит Твърдица

Вашият коментар