Пипи Дългото чорапче навърши 60 (Направо няма да я познаете)

Най-обичаният екранен образ Пипи Дългото чорапче навърши 60 години на 4-ти май. Пипилота, която беше толкова силна, че само с едната си ръка вдигаше кон, от онази сладка и малко шантава червенокоска вече се превърна в достолепна лелка, пише kliuki.ws.

Актрисата, изиграла образа на любимката на малки и големи по цял свят Пипи дългото чорапче се казва Катрин Ингер Моника Нилсон. Тя е едва на десет години, когато за първи път се превъплъщава в този обичан образ на палавата сладурана.

В момента първообраза на Пипи Дългото чорапче работи в Стокхолм като секретарка и няма помен от онова луничаво момиче, с огромно сърце и шантави идеи, които взривяваше детската аудитория на екран през далечните 1969 и 1970 година.

Шведската актриса, участвала в хитовия сериал признава днес, че образа на палавата и симпатична Пипи Дългото чорапче завинаги се е враснал в нея. Благодарение на своята героиня, Ингер Нелсон жъне успехи по цял свят. Но радостта от славата е едната страна. Заради тези звездни мигове на младостта й тя по-късно, в по-зрелите си години трудно убеждавала режисьори и сценаристи, че може да влиза успешно и в други роли.

Ингер Нелсон сега

Ингер Нелсон сега

inger-pipi2

Ингер Нелсон вече отдавна надрасна и окачи на стената образа на най-необичайното момиче на света, с които играеше и ги замени с изискана прическа и достолепен външен вид.

Незабравимата Пипи Дългото чорапче

Незабравимата Пипи Дългото чорапче

Образът на Пипи Дългото чорапче е толкова характерен обаче, че макар годините назад във времето да са много, когато „революционерката” Пипи за първи път се появи на екран, то и днешните тинейджъри знаят коя е главната героиня в книгата на шведската писателка Астрид Линдгрен

Вашият коментар