Сливенските баш-бесепари ще поемат вината… с мезета!

16 дни след парламентарния вот, от БСП-Сливен продължават да мълчат. За оставки й дума не се чува. Гагаузов съвсем спокойно си разхожда кученцето по Ларгото, Делибалтов удобно се разболя от коранавирус, баш по изборите, за да се самокарантира след тях и да не дава обяснения за съкрушителната загуба, Деян Дечев се чувства изкуствено удовлетворен, Зафиров поне зае депутатската банка.

И дотам! А всъщност – нищо! Провал, крах, краят на Партията, за съжаление на верните членове и симпатизанти…

Защото бесепарите постигнаха възможно най-лошия резултат в Сливенско от началото на прехода. Този път даже нямат депутат от региона, а пак парашутист – дясната ръка на губещата избори след избори Корнелия Нинова – Атанас Зафиров, който даже и местните му съпартийци – бургазлии, не понасят. Добре, че екзитполът, който до края на изборния ден сочеше, че втора партия в Сливенско е тази на Слави Трифонов, се оказа леко грешен, в сравнение с окончателните резултати, че бизнесмените, които управляват местното бесепе като фирмичка за лично ползване и облагодетелстване, още по-голям срам щяха да берат.

Делибалтов от вкъщи няколко пъти написа във фейса, че е с Ковид. Ама дума не обели за загубата.

Дори по време на кампанията, шефът на БСП-Сливен сякаш се бе самоизолирал. Местни социалисти на няколко пъти коментираха, че той не е достатъчно активен или пък вземал неприкрито страната на един от кандидатите.

Зли езици твърдят, че имало и някакъв скандал за някакви пари, ама не ни е работа да човъркаме… Докато не дойде време, де!

Зафиров, егоистично, работеше само за себе си. Тук-там се появяваше с Деян Дечев и твърде рядко – с останалите от листата.

Вторият – Деян Дечев, почти не бе медийно активен, при възможно най-медийната предизборна кампания за 30 години преход. Затова, за мнозина бе голяма изненада, че получи най-много преференции.

Как, защо и по какъв начин се е случило това чудо на чудесата, не ни е тема. Засега!

Някак встрани, без почти никаква партийна подкрепа, остана д-р Събина Петканска, която, въпреки всичко, постигна сравнително приличен резултат. Всеки ден, след поне две-три тежки операции, се втурваше в предизборни срещи, за да дава рамо на бургазлията. Който, по време на кампанията, занимаваше и малкото останали социалисти в областта с възможно най-скучни и свръхнеактуални теми.

Но си замълча, когато излезе грозната поръчкова статия в бургаски сайт срещу Петканска, почти сигурно поръчана от неин съпартиец и също кандидат-депутат, както предположи „Сливен ДНЕС и УТРЕ“ и първи оповестил скандала. А най-долното бе, че в пасквила дори бяха публикувани снимки на децата на уважаваната не само в Сливен докторка. Зафиров и за това си затвори очите.

Зафиров, Гагаузов, Дечев и Делибалтов бяха по време на цялата кампания комбина, която носи основната вина за провала на БСП в областта. Всички те са доказани вътрешнопартийни хамелеони, разкриват възрастни и огорчени местни бесепари. Те припомнят, че Гагаузов често е присъствал на купони в Пловдив, организирани от най-отявления враг и опозиционер на Нинова – Георги Гергов, а Делибалтов „не си харесва лидерката, още откакто снижи в партийната йерархия щерка му“.

Дясната ръка на Приватизаторката Нинова – Зафиров, бе /пара/шутиран в Сливен, понеже съпартийците му-съграждани от Бургас, хич не го искат. Дечев, който за кратък момент бе депутат в едно друго НъСъ, рискува да играе ва банк и не влезе в новото НъСъ. Гагаузов, който уж показваше безразличие и не особено съучастие в кампанията, всъщност задкулисно работеше за своето протеже Дечев. А Делибалтов, най-случайно, точно по изборите, се зарази с коронавирус.

И се оказа, че няма да има извинение към и без това уределия електорат. Че всъщност, за провала на БСП-Сливен, няма кой да поеме вината.

Както каза навремето Филип Боков – партията поема вина само с мезета!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s