937 души в Сливен и областта ще получат храни от БЧК

937 души от Сливен и областта, определени от Агенцията за социално подпомагане, ще получат от БЧК индивидуални пакети с хранителни продукти, съобщи директорът на секретарията на БЧК – Сливен д-р Моника Сялова, цитирана от „Труд“.

Раздаването на продуктите ще започне на 16 април. Служители и доброволци на областната червенокръстка организация ще доставят пакетите до домовете на хората заедно с информационни материали с препоръка и указания за предпазване от инфектиране с коронавирус.

Всеки пакет е с тегло от близо 30 кг и съдържа 16 вида продукти от първа необходимост – брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейски подпомагане на най-нуждаещите се лица. По препоръка на АСП, кампанията ще обхване и лицата, получавали топъл обяд по договори с общините, изтекли на 30 април, както и възрастни хора над 65 години, които живеят сами, хора на социални помощи, поставени под задължителна карантина и граждани с увреждания от обхвата на процедурата за патронажна грижа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s