Рекордна безработица в САЩ

Рекордна безработица в САЩ. Само за седмица в бюрото по труда са се записали още 3.3 милиона души. С това общият брой на безработните в страната достигна внушителните 6.6 милиона души.

Още преди седмица Вашингтон отчете черен рекорд като следствие от пандемията. Рекордната безработица е в пъти над най-лошата отчетена в страната по време на Голямата депресия през 1982 година. За спавнение тогава без работа са били 695 000 души.

Цифрата обаче скочи непосредствено след обявяването на националната карантина и блокирането на бизнеса в САЩ заради COVID-19. Заболяването се разпространява с огромна скорост в страната и я превърна в най-засегнатата държава в световен мащаб. САЩ отчете най-голям брой заразени, като надмина Китай и Италия и сбъдна черната прогноза на СЗО като се превърна в новият епицентър на пандемията.

Миналата седмица в бюрото по труда бяха отчетени 3.3 милиона души, останали без работа. Днес световните агенции оповестиха, че цифрата е скочила двойно. Днес безработните на територията на страната са 6.6 милиона американци.

Затворени заради пандемията в САЩ са барове, кина, фитнес зали, ресторанти, хотели.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s