36-г. журналистка умря от коронавирус броени часове, след като разказа как я лекуват

36-г. журналистка умря от коронавирус броени часове, след като разказа как я лекуват

Журналистката Анастасия Петрова почина в Перм на 31 март, лекарите назоваха пневмония причината за нейната смърт. Днес се оказа, че жената имала коронавирус. Анастасия била хоспитализирана на 24 март: тя написа в социалните мрежи, че има треска, а на следващия ден линейка я изпрати в инфекциозна кутия, след което я прехвърлили в изолатор, разказва BNews.bg.

Анастасия казала на лекарите, че е разговаряла с хора, които са пристигнали от чужбина – но те пристигнали преди повече от две седмици.

В болницата е лекувана с ARVI лекарства и е тествана за коронавирус. „Нито аз, нито лекарите мислим, че става въпрос за коронавирус – комбинация от симптоми предполага както него, така и обикновен грип. Лекарите взеха решение за хоспитализация въз основа на състоянието на белите дробове, много високата температура и моята анамнеза “, написа Анастасия Петрова във фейсбук.

По-късно лекарите диагностицират пневмония. Здравословното състояние на Анастасия се влошило рязко, тя написа: „Нямам сили, спя 90% от времето.“ На 26 март тя написа последния си пост, в който заяви, че не се е потвърдил коронавирус. „За съжаление, потвърждаваме смъртта – коментира Министерството на здравеопазването на региона Кама. – Тя беше хоспитализирана в болница по инфекциозни заболявания, тъй като имаше контакт с хора от чужбина. Беше направен коронавирусен тест – резултатът е отрицателен. Днес обаче се появи кореспонденция на Анастасия с приятел, от което се вижда, че тя е знаела за положителния резултат за коронавирус още на 28 март.

Министерството на здравеопазването в региона обаче казва, че резултатът от втория тест се появил едва днес.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s