Бивш сливенски БСП-депутат „съкрати“ декларациите в парламента за Левски

Един от най-скандалните депутите – бесепарят Валерий Жаблянов, който бе и народен представител от 21 МИР Сливен през 2013 г., вчера „съкрати“ декларациите на парламентарните групи по повод 147-годишнината от обесването на Васил Левски. Жаблянов заяви от трибуната в пленарната зала, че думите на Цвета Караянчева са му харесали и предложи всички да се обединят около тях. „Не е нужно всяка партия да чете декларация“, категоричен беше червеният депутат. Сред колегите му нямаше против и парламентарният ден продължи с изслушването на здравния министър Кирил Ананиев за коронавируса.

„Левски е нашето основание като народ за самочувствие и гордост. Днес почитаме паметта на най-великия син на България – Апостола на свободата – Васил Левски. За всеки българин той е най-чистата и свята личност в нашата история, пример за безкористно служене на народа,символ на стремежа към свобода и независимост. Левски е нашият Апостол и водач. Светец и революционер. Нашето основание като народ за самочувствие и гордост. Той ни научи да живеем достойно, да вярваме в своите сили, да бъдем единни в името на България“, бяха думите на Цвета Караянчева.

Тя посочи, че днес сме длъжни да си припомним думите му: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все заедно да вървим, ако ще бъдем хора“, цитира Караянчева.
Тя обърна внимание, че Левски е нашият идеал и нашата съвест.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s