Полицейска операция в Сливен! „Заваляха“ глоби за шофьори и пешеходци

 

Общо 115 санкции на шофьори и пешеходци са били наложени при тричасова полицейска операция по пътна безопасност в Сливен, съобщиха от ОД на МВР-Сливен, предаде novini.bg.

Най-честите нарушения са били неизползване на предпазни колани, като за това са били съставени 21 акта. Установени са деца, които пътуват на предна седалка без предпазен колан и деца без обезопасително столче. Съставени са 16 фиша за неправилно паркиране в района на спирки на градския транспорт. Санкционирани са четирима водачи, които не отдават предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Съставени са били 6 фиша за неправилно пресичане на пешеходци. Шест автомобила са спрени от движение за поставено фолио и ограничаване на видимостта, като за това нарушение може да бъде наложена глоба в размер на 200 лева. Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби.

Полицаите следят и за опасно поведение на водачи, като през 2019 година са съставени 8 акта за така наречения „дрифт“. За това нарушение се налага глоба в размер на 3000 лева и лишаване от управление на МПС за срок от 12 месеца. През октомври един и същ водач е бил хванат два пъти да „дрифти“ на едно и също кръстовище в града.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s