Проведе се работна среща за готовността през зимен сезон 2017-2018 в община Сливен

Ежегодна среща с ръководители и представители на институциите, които имат ангажименти по осигуряване нормални условия за живот и функциониране на общинската инфраструктура при зимни условия се състоя в общината.

Присъстваха служители от Областна дирекция на МВР – сектор „Пътна полиция“ и „Обществен ред“, директорът и началник отдел в Областно пътно управление, ръководителят на КЕЦ Сливен „Електроразпределение Юг“, представител на Регионална дирекция и началник Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, главен инженер при ВИК – Сливен, Директори на двете държавни горски стопанства – Стара река и Сливен, БЧК, РЗИ и длъжностни лица от Общинска администрация.

Основно бяха обсъдени въпросите по зимното поддържане на общинската пътна мрежа, улиците и достъпа до общественозначимите места в град Сливен, осигуряване на електро и водоподаването за нормален режим на живот и функциониране на общинската инфраструктура, координацията при възникване на сложна зимна обстановка, осигуряване реда и контрола при извънредни ситуации.

Кметът Стефан Радев в качеството си на Председател на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия изслуша докладите на присъстващите на срещата, с което на практика беше отчетена готовността за действие по овладяване на кризисна ситуация и влошена зимна обстановка, както и пълната техническа обезпеченост от екипи и машини за работа. Всички присъстващи изразиха мнението си, че добрата и навременна комуникация и обменът на информация ще улесни общата работа и отговорността за справяне със задачите през зимния сезон и особено при възникване на сложна обстановка.

 

Особено внимание беше отделено на оперативното взаимодействие и координацията между институциите, отделните звена и групите.

Кметът Стефан Радев пожела успешно справяне с ежедневните предизвикателства в работата на всеки един от тях и овладяването на евентуални критични ситуации.

 

Секретарят на общинския щаб и началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ – инж. Снежана Кънева, допълни, че първата и адекватна реакция за действие при възникване на извънредна ситуация е от най-голямо значение за овладяване на риска от бедствие. Установените добри отношения между институциите и ведомствата са важен елемент, който работи в името на защитата на населението и запазване целостта на инфраструктурата.

 

За подаване на сигнали от граждани и ведомства бяха посочени и телефоните: ЕЕНСП 112, денонощен дежурен в общината 044/663066 и дежурен телефон за общинска пътна мрежа – 0888/370 700.

Вашият коментар