Лавров: Русия и Китай не приемаме ядреното развитие на Северна Корея

Москва разчита, че Вашингтон и Пхенян да запазят здравия разум. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров на среща с участници на младежки образователен форум, съобщава ТАСС.

„За съжаление, риториката във Вашингтон и Пхенян започва да излиза от нивото на добрия тон. Ние все пак разчитаме, че здравият разум няма да бъде загубен“, каза Лавров.

„Вие знаете нашата позиция: ние не приемаме ядреното развитие на Северна Корея. Ние заедно с Китай имаме редица предложения, които целят да предотвратят задълбочаване на конфликт с много жертви“.

Както напомни руският дипломат номер 1, страните, които имат ядрено оръжие, се делят на такива, които официално са признати за ядрени държави в рамките на Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

„Тези пет страни, които се явяват едновременно и постоянни членове на Съвета за Безопасност на ООН (Русия, САЩ, Китай, Франция и Великобритания), са легитимни притежатели на ядрено оръжие, но при условие, че всички участници на договора са съгласни, че тези технологии не се разпространяват по света“, заяви Лавров.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: