60 на сто разкриваемост, повече жертви на тежки катастрофи, много пияни и дрогирани шофьори в Сливен

1 125 престъпления са регистрирани в Сливенска област през първото полугодие на годината. Те са с 15 на сто в сравнение със същия период на предходната година – съобщи ст.комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР /на снимката/.

Криминогенните фактори в региона остават непроменени, като част от тях са социални проблеми, свързани с негативната демографска тенденция, образованието, възпитанието, трайното обособяване на компактни маргинализирани групи, които оказват влияние на средата за сигурност, съобщава „Труд“.

Основен дял в структурата на престъпността заемат престъпленията против собствеността на гражданите – 49 процента срещу 55 на сто за същия период на 2016 година. Регистрираните през полугодието грабежи са 15 срещу 17 за полугодието на миналата година, телефонните измами – 34 срещу 37. Сливенската дирекция е на едно от първите места в страната по противодействие на престъпленията, свързани с производство и разпространение на наркотици. Регистрирани са 73 случая срещу 53 за м.г., разбити са 2 лаборатории за синтетична дрога и 6 закрити помещения за отглеждане на канабис. Общата разкриваемост възлиза на 59,6 на сто.

Тежките катастрофи и броят на ранените от началото на годината до края на юни са по-малко в сравнение със същия период на 2016 година – 75 катастрофи с 89 ранени срещу 80 катастрофи и 119 ранени. За съжаление, през 2017 г. войната по пътищата е отнела повече човешки животи. Жертвите при тежките пътно-транспортни произшествия за полугодието са 11 или с 3 повече в сравнение с 2017 г. По пътищата и улиците в населените места са били установени 191 пияни и 58 дрогирани шофьори само за шестте месеца на годината.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s