Войната на западната цивилизация срещу Русия

Началото на войната на западната цивилизация с руската се губи в дълбините на историята. Войните са се водели под общото ръководство на Римокатолическата църква. Властта на Римския папа е била почти абсолютна, папата можел да сваля от престола който и да е крал. Именно под знамето на папата Западът води войните срещу Русия.
Но… хан Батий и обединените руски княжества разбиват войските на кръстоносците. След което Римският папа губи властта си над кралете; иначе казано – над светската власт на западната цивилизация.

По-нататък войната срещу Русия обединява различни европейски крале и херцози. Швеция, например, след поражението си от Русия, още не може да се примири. Против Русия Европа бе обединена от Наполеон, но оттогава Франция никога не успява да обедини Европа.

Първата световна война (под знамето на германците) и Втората световна война на обединена Европа срещу Русия завършват така, че Европа се превръща във васал на САЩ.

След това Съединените щати обединяват западната цивилизация срещу руската цивилизация и войната продължи. Продължава и сега. Но светът вече е друг, цената на загубилия битката е твърде висока; цивилизацията, загубила битката, загуби статута си на цивилизация от световно значение. Което е неприемливо и представлява пирова победа в тази война между цивилизациите.

За разлика от Русия, Съединените щати са завоевател, който не може да отстъпи; а това е равносилно на поражение. Да припомним ли пост-виетнамския синдром?

Те не могат да изоставят и военните си бази по света; това отново е поражение. Нямат достатъчно пари за поддръжка на военните си бази, за разработката на най-нови видове оръжия и за модернизация на въоръжените си сили.

САЩ практически са в банкрут; и финансовите проблеми на САЩ стават проблеми и на тези, на които САЩ са длъжници. Изходът на коя да е страна от доларовата зона неизбежно води до поражението на САЩ; затова трябваше да бъде обесен Саддам и зверски убит Кадафи.

Сега, от доларовата зона искат да излязат страните от БРИКС. Затова срещу тях се води война без правила, така наречената хибридна война.

Днес САЩ водят хибридна, или по-точно, война без правила срещу целия свят, включително и срещу европейските страни, губейки съдружници, съюзници и приятели. Загубата на съдружници, съюзници и приятели, както и влошаване на вътрешното противопоставяне в самите Съединени щати, – а всичко това е следствие от хибридната война срещу Русия, – води до ежедневно нарастване на проблемите на САЩ.

Ние също имаме нарастващи проблеми. Но в противопоставянето ще спечели този, чийто народ е по-устойчив, защото победата ще бъде наша.

Поглед.Инфо 

превод: д-р Радко Ханджиев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s