Лекар в Ню Йорк дава шанс на сиамските близнаци от Сливен

 Родените миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и Янко на два пъти получиха отказ за операция в чужбина, защото от Фонда за лечение на деца преценяват, че разделянето им би било опасно за живота им и не може да бъде направено. Сега обаче има нова надежда – семейството е намерило лекар в Ню Йорк, който им дава шансове.

Оказва се обаче, че трябва да се подаде нова молба във Фонда, както и нова епикриза за състоянието на децата в последните два месеца, разказа една от бабите на бебетата – Мария Желязкова, в предаването „Тази сутрин“.

Тя все още няма представа колко пари би струвала операцията.

Не знае и дали молбата ще бъде уважена.

Обадих се няколко пъти във Фонда, но от там казаха, че не могат да отговорят дали ще отпуснат средства, докато не бъде подадено ново заявление, каза още Желязкова.

Борбата е за едното дете – Богдан. Той е добре, но Янко се влошава с всеки изминал ден, затова Желязкова се надява на бърз отговор.

Майката на децата – Мария, разказа, че те са в дом в Бургас, но тя, бащата и цялото семейство ги посещават всяка седмица. Надява се скоро да може да прибере поне Богдан у дома.

Мария Желязкова посочи, че родителите на децата наистина са втори братовчеди, но не са го знаели заради разпри в семейството и прекъснати контакти.

Другата баба – Анка Миткова, посочи, че след като разбрали, че Мария е бременна, нямало какво да направят, но на консултациите лекарите не им казали, че бебетата са свързани.

 

Advertisements

One response to “Лекар в Ню Йорк дава шанс на сиамските близнаци от Сливен

  1. Това е резултатът от близкородствения брак! От тези сиамски близнаци, когато единият близнак изконсумира другия, едва ли някое от двете може да се спаси пълноценно. Чудеса рядко стават..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s