В Детска ясла № 3 в Сливен празнуваха Световния ден на динята

Световният ден на динята празнуваха децата от ясла № 3 в Сливен. По този повод днес в яслата се състоя динено парти с игри, песни танци и забавления. Инициативата е част от идеите, които разработва персонала за създаване на приятна и спокойна обстановка по време на летния престой на децата. Целта е те да се включват в забавни и образователни игри.

Детска ясла № 3, която се намира в кв. „Комлука“, е здравно-профилактично и възпитателно заведение, в което се отглеждат и възпитават деца от 0 до 3 годишна възраст. Те са обхванати в 3 групи с по 18 деца. В момента яслата се посещава от 52 деца. В група има по две сестри с две детегледачки. От миналата година директор на детското заведение е Антоанета Тодорова. Основната й цел е да подобрява условията за възпитание на децата и под нейно ръководство, с помощта на Общината и спонсори, са направени много подобрения. В началото на тази година са закупени нови масички и столове, а в двора са поставени нови игрушки и украса, изработени от персонала.

„Изисквам от персонала да има грижи така като за моето дете, което е в друга ясла. Следва се режима на отглеждане, какъвто е за всички ясли в града”, каза директорката.

Ясла № 3 е една от първите построени в града. Сградата има нужда от ремонт, но изцяло са подменени дограмата и кухненския блок.

Антоанета Тодорова съобщи, че с въвеждането на електронния прием се работи много по-лесно и безпроблемно. През май са постъпили първите 20 деца по новия начин. През месеците август и септември предстои нов прием.

 

Снимки

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s