Първата сливенска партия отива в историята

Софийска градска прокуратура (СГП) поиска прекратяването на дейността на 33 партии заради липса на активност. Това стана след проверка на СГП на основа на изискани документи от Централната избирателна комисия, Софийски градски съд и Сметната палата.

Прокуратурата иска партиите да бъдат разпуснати въз основа на Закона за политическите партии. Основна причина за прекратяване на дейността на партиите е липсата на активност и бездействието. 31 от партиите не са участвали в избори за народни представители, президент и вицепрезидент, общински съветници и кметове за период повече от 5 години от последната им съдебна регистрация. За неподаване на задължителните годишни финансови отчети пред Сметната палата за две последователни години, СГП е внесла искове за прекратяване против „Национално патриотично обединение“ и „Движение за благоденствие и възход“.

В историята си заминава основаното от бившия радиоводещ Красимир Недев Политическо движение „Заедно за Сливен“ 

Това е първата след промените и четири години /2003-2007 г./ единствената местна партия в сливенски регион. Тя бе учредена през 2003г. Тогава на изборите за кмет и общински съветници спечели три мандата в 41 местния парламент. Нейният лидер Красимир Недев в първия кметски мандат на Лечков бе председател на Постоянната общинска комисия за децата, младежта и спорта. Той заяви, че обмисля дали да приеме номинацията на партията му за издигането на кандидатурата му за кмет на Сливен на местните избори през октомври.

В списъка за заличаване са още основаният от Жорж Ганчев преди години БББ, съюзът от партии ЕРА-3, както и две пенсионерски организации.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s