Честит празник на Даниела Ненчева!

Директорът на художествената галерия в Сливен подреди изложба на рождения си ден

Директорът на художествена галерия „Димитър Добрович“ Даниела Ненчева откри изложба под наслов „Полъхът на вятъра“. На събитието присъстваха десетки гости, които изразиха задоволство от изложените творби, рисувани в различни периоди от творчеството на художничката.

Кметът Стефан Радев връчи на Даниела Ненчева плакет на Община Сливен в знак на уважение към личността и творчеството й. Той я поздрави по случай днешния й рожден ден, който беше повод за подреждането на изложбата. Радев благодари на Даниела Ненчева за направеното от нея и за художествената галерия, и за изкуството в град Сливен. „Пожелавам ви преди всичко здраве, творчески успехи и да продължавате да радвате почитателите си с картините си“, каза кметът.

Приветствие отправиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-кметът Пепа Чиликова.

„Благодаря, че сте с мен в този момент. Надявам се да се видим с всеки един от вас на откриването на още мои изложби“, каза Даниела Ненчева.

„Полъхът на вятъра“ е 35-та изложба на художничката, която ще остане в галерия „Май“ до 6 август.

Даниела Ненчева е родена на 28 юли 1967 г. Завършила е специалност „Живопис“ във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 1993г. при проф. Георги Костов. В периода 1993 – 2009г. е преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. От 1994г. е член на Дружеството на сливенските художници. От 1995 до 1997 е била член на контролно-ревизионната комисия на Дружеството на художниците-Сливен. През 2000г. е приета за член на Съюза на българските художниците. През 2001г. е член на Представителството на СБХ-Сливен. От 2001 до 2010г. е председател на Дружеството на художниците – Сливен. Става и директор на Художествена галерия „Димитър Добрович“.

Даниела Ненчева има 35 самостоятелни изложби. Има множество участия в колективни национални и международни изложби. Участва и е организатор на национален пленер по живопис в Сливен. Организатор е и на традиционния детски конкурс „Аз и моят град“, посветен на празника на Сливен – Димитровден. Работи в областта на рисуваната коприна и живопис.

Снимки

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s