Мартин Славов: Неадекватно и безстопанствено

Много им се иска, но не им стиска до край – общинските съветници от БСП–Сливен днес пак показаха, че все нещо не им стига да правят силна политика и да отстояват решения от начало до край.

На редовната си сесия днес Общинският съвет показа пълна неадекватност при гласуването на временно изпълняващ длъжността управител на общинска фирма „Обреден комплекс “ ЕООД.

На предишната сесия кметът внесе предложение за закриването й. По-голямата част от съветниците и основно БСП бяха против, изтъквайки мотива, че този тип социална услуга трябва да остане в ръцете на общината и да балансира цените на пазара. Аз също подкрепих това.

В резултат на волята на мнозинството от съветницете, кметът внесе друго предложение за временно изпълняващ … , до провеждане на конкурс. Подкрепих и това предложение, защото логично следваше целта – дружеството да се оздрави и да продължи да работи.

Изненадващото обаче същите съветници – и пак основно от БСП, които ревностно се обявиха за запазване на общинското дружество, днес го оставиха без управител.

Защо? Наясно ли сте за какво се борите или я карате на парче според случая? Може би пак ще се опитате да намерите място за ваш човек, а не човек, който да върши работата? Или пък искате да покажете политически мускули, но не като свършите работа, а като я развалите? В случая дори своята собствена. Уж да сме отговорни, уж да пазим интереса на гражданите на Сливен, уж да не унищожаваме общински активи… накрая добрите намерения пак са параван за поредната партийна партизанщина.

Защото не кметът и администрацията му са собственици на общинското дружество, а именно Общинския съвет чрез съветниците си. И то не разделени по групи, а като единен цялостен орган на местното самоуправление.

Когато гражданите очакват да получат от своята община адекватни социални услуги и защита на интересите им – партиите са без значение. Но неадекватните решения на партийните групи могат да водят и до безстопанственост.

На практика днес решението бе именно такова – неадекватно и безстопанствено. Собственикът остави дружеството си без управител.

А политически погледнато БСП в Сливен показа, че хоризонтът и управленските й качества продължават да са много, много ниски.

Мартин Славов

Начало

Вашият коментар