Сливенски и ямболски цигани се настаниха под моста в Бургас и го обърнаха в бивак

Сливенски цигани са били изгонени от плажа под моста в Бургас. Полицията е дошла и започнала да гони плажуващите. Униформените полицаи обяснили, че това е неохраняема зона.

Веселин Василев, директор на Дирекция управление при кризи, обществен ред и сигурност(УКОРС)в Община Бургас потвърди че е имало много хора, които са нарушавали обществения ред и от Общинска полиция са откликнали по сигнал. Той е бил подаден от спасителите на плажа. Освен общинските полицаи в акцията са се включили служители и от Пето районно управление, както и Гранична полиция. Той уточни, че зоната под моста е неохраняема, а къпането и скачането от него са забранени. Глобата е от 100 до 2000 лева. „Какво да правят спасителите по напред? Да си гледат охраняемата зона или да се занимават с неохраняемата? Ами ако някой се удави?“, коментира Василев пред „Черноморски фар“.

Той допълни, че постоянно получават сигнали за хора, които нарушават разпорежданията, не били малко и актовете, които пишат. Често явление било и граждани на Сливен и Ямбол да се настаняват в района под моста и да го обръщат на бивак.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s