Слънцето угасва на 15-ти ноември!

Между 15 и 29 ноември 2017 г. няма да има слънчева светлина – това обявиха говорители на НАСА. В този период човечеството ще трябва да разчита на други средства и източници, които да осигуряват светлина.

Причината е, че в този период Земята ще стане жертва на паралелното нареждане на две други планети – виновниците за  предстоящото разхищение на ток през ноември, са Венера и Юпитер. Преминаването им в близост една до друга ще доведе до изсмукване на голямо количество водород. Това ще засегне пряко Слънцето, като доведе до изключително силна експлозия, пише „Ретро“.

Случващото се на повърхността на Слънцето неминуемо ще засегне и Земята. Температурата на светещото тяло ще се покачи неимоверно и през следващите 15 дни ще се възстановява до обичайните си нива.

В периода на особено покачване на температурата на Слънцето, слабата светлина, която ще достига до Земята, ще е обагрена в синьо. Човечеството трябва да се подготви с алтернативни осветителни тела. Учените се надяват, след като всичко се успокои, светлината, на която се радваме, да си остане същата, каквато е била и преди явлението.

Информацията за предстоящия апокалипсис идва от космическата сонда, която бе изпратена по посока на Слънцето преди няколко месеца. Нейна основна мисия бе да събере нови данни за атмосферата и процесите върху слънчевата повърхност, като се приближи рекордно близо до небесното тяло.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s