Лечков: Загубих 20 милиона от влизането си в политиката!

Призив за по-голяма ангажираност към спорта от представителите на частния бизнес отправи Йордан Лечков, който беше гост в предаването „120 минути“.

„Няма качествен футбол, такъв, какъвто може. Нашите младежи до 19 години направиха едно отлично представяне. Те са сред 7-те най-добри в Европа. Трябва да залагаме на тях. За мен проблем е и взискателността на българина… Всички спортове са зле, защото разчитаме само на държавата.„, започна Лечков.

Героят от САЩ’94 заяви, че още от миналата година е било ясно, че ЦСКА няма да играе в евротурнирите, дори и да се класира за тях. Лечков обаче отказа да коментира по-задълбочено темата за разделението сред „червените“.

“Какво да кажа за ЦСКА. То беше ясно още отпреди година, че няма да могат да играят в Европа. Не съм в детайлите относно разединението на ЦСКА. Не искам да коментирам”, каза Лечков.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз призна, че след влизането му в политиката са опитали да го сринат с дела.

“Аз съм един от малкото, които са загубили буквално всичко от политиката – повече от 20 милиона. В Западна Европа, когато ти повдигнат дело, е сигурно на 99%, че ще влезеш в затвора. Тук обаче първо започват дело и чак след това тръгват да събират доказателства. Зависимостите в тези системи са много страшни. Един казус се решава по различни начини за различни хора”.

2111415377.jpg

Лечков се върна назад и конфликтите си с Любослав Пенев и част от играчите, наследили „американските герои“. Според него Бербатов и компания не са постигнали онова, което са могли.

“Забравил съм конфликта с Любо Пенев. В последните години сме си говорили и сме се виждали. Всеки си продължава по пътя. Що се отнася до поколението на Бербатов и Стилиян стоя зад всяка една дума. Не смятам, че постигнаха успехите, които можеха”, обясни още Лечков.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s