Съдят 73-годишен ревнивец, пребил до смърт парализираната си съпруга, заради връзките ѝ преди брака им

Сливенската окръжна прокуратура предаде на съд пенсионер, пребил до смърт парализираната си съпруга. Според събраните по случая данни, 73-годишният мъж полудял от ревност, след като жена му споделила за връзките си преди брака им, съобщава „Бургас инфо“.

Сцената се разиграла на 5-и декември м.г. в котелското село Градец, в дома на възрастната двойка. Съпругата получила тежък инсулт преди 10 години. В следствие на състоянието тя останала парализирана, като е можела да движи само лявата си ръка, с която се е хранела. Пострадалата била постоянно на легло, не можела да ходи, а подсъдимият се грижел за нея.

На въпросната дата, около 01:00 часа след полунощ, двамата се събудили и започнали да разговарят. В процесът на разговор тя започнала да споделя за бившите си връзки с други мъже преди брака им. Пострадалата споделила на подсъдимия, че преди да се оженят е живяла на семейни начела с трима мъже, през различни периоди от време и едва след като била изгонена от тях се е омъжила за него.

Това разярило стареца. Обвиняемият Христо В. взел едно дърво от подготвените за горене в печката и нанесъл множество удари по главата на съпругата си. Виждайки потеклата кръв, подсъдимият се уплашил и извикал бърза помощ. Въпреки намесата на лекарите, пострадалата починала ден по-късно.

Прокуратурата е повдигнала срещу него обвинение в умишлено убийство, като деянието е извършено спрямо лице, което се намира в безпомощно състояние – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 5, вр. чл. 115 от НК. Окръжен съд – Сливен  е насрочил заседанието си за 11.07.2017 г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s