Нападателят на лекарката в „Шейново“ бил и богослов

Владимир Стоянов, който нападна и остави в безпомощно състояние д-р Албена Гагова в „Шейново“, е специализирал генетика в Англия и е запален изследовател на темата за стареенето и пътя към безсмъртието. Стоянов има научни трудове на тема стареене на организма и собствена фирма, наречена „Ейджинг Стоянов“ (в превод от английски ейджинг/aging означава стареене).

Още преди ден директорът на АГ болницата д-р Велев коментира пред медиите, че инцидентът е особено страшен, защото извършителят е високо интелигентен, завършил е в чужбина. Самият Владимир Стоянов е публикувал своя биография в интернет, според която е изучавал генно инженерство в медицинския университет в Кийл, Англия, и в университета „Куин Мери“ в Лондон. Посочва, че има докторска степеп. Любопитно е, че преди да се насочи към медицинска специализация, е завършил теология в Софийския университет.

У нас той работи в собствен изследователски център в столичния квартал „Западен парк“. Интересува се от отглеждане на свтолови клетки. Особен научен интерес за него представляват теломеразата – ензим, свързан със стареенето на клетките. В профила на компанията си във фейсбук Стоянов е публикувал диаграма на борбата със стареенето, в която посочва, че човек трябва да се запаси с „килограми“ собствено отгледани стволови клетки, които да си инжектира.

Изглежда именно в стволовите клетки, на които е богата плацентата, ученият търси ключът към забавяне на стареенето. Спорът с д-р Гагова възникнал за плацентата на новороденото, която бащата поискал, но не предоставил нужната документация. Било му отговорено, че болницата ще съхрани плацентата, докато се изчисти този въпрос. Този отговор изглежда не го удовлетворил и нападнал лекарката.

Както стана ясно, Стоянов е познат добре на полицията. Бил е задържа и съден условно за грабеж и притежание на наркотици. Последното му провинение е укриване на група нелегално пребиваващи в страната.

Жители на кв. „Западен парк“ са подавали сигнали срещу него, защото преградил незаконно част от парка и започнал да развъжда животни. Полицията премахнала незаконната ограда. Междувременно имотът бил пуснат за продажба. Собственикът посочва, че има намерение да замине на работа в чужбина.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s