Днес бил празникът на МВР и имало демонстрации – как се пазят цигани от българи!

Човек първо е християнин-българин после е полицай и тн. Аз пазя канона и държа на Църквата и България! Едва ли някой има съмнение в това. Но когато те „изпратят“ да биеш българи, за да защитаваш цигани – БРАВО!
Бил съм охранител (на млади години). Налагало ми се е да „ограничавам“ действията на хора. Когато видя, че е младо момче-българин гледам да се разбера с него като с приятел. Упражнявал съм сила без да наранявам. Полицаите в Асеновград се осраха – не са българи вече, а подлоги на циганите.
    Следващият път дойдете и ни избийте, защото такива ще бъдат заповедите!!!
   Имам огромен респект към Полицията и Армията Българска. Но има и човешко отношение при изпълнение на заповедите. Полицията прие българите в Асеновград за врагове, а циганите за приятели. Това е факт! Това не ми харесва! Надявах се момчетата, които са изпратени там да проявят съпричастност към проблема като хора. Огорчен съм.
   Когато човек е протестиращ срещу такава зверска агресия няма как да е мирен и добър. А полицията съвсем няма правилната нагласа към такива събития. Имам усещането, че нарочно създава у българите чувство за безпомощност и защитава агресивните и нагли цигани…
    Разликата между циганите и българите не е на расова, а етническа основа. Ако приемаха нас за равни, нямаше да има напрежение и конфликти между цигани и българи. Трябва ли да кажа на всички българи, че 140 години след Освобождението на България от Турско робство циганите нямат дума за българин в речника си, а ни наричат „дас“ или „даса“ в множествено число? Трябва ли да кажа на българите, че първото значение на тази дума е роб? Трябва ли да кажа, че масовата част от циганите ни приемат за роби в собствената ни държава???
   Турците са ни били поробители, а в речника си вече имат думата „булгар“ и „Булгаристан“. Циганите нямат дума за българин, а искат да им викаме – рома…. Това не е ли наглост и дискриминация?
Аз не разделям хората по етнически признак, а по признак на ИСТИНАТА – такива, които говорят истината и такива, които лъжат.
Етническа омраза, непримиримост, дискриминация. Това са неща, които се проявяват към нас, българите, от страна на цигани. А правителството насърчава това…
О. Силвестър Янакиев, ФБ
Advertisements

One response to “Днес бил празникът на МВР и имало демонстрации – как се пазят цигани от българи!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s