„Факултет и Колеж – Сливен“ ще бъде домакин на Национална конференция с международно участие

От 30 юни до 02 юли 2017 г., в рамките на „Дни на науката на ТУ – София”, „Факултет и Колеж – Сливен“ ще бъде домакин на 21-то издание на Националната конференция с международно участие „СЛИВЕН2017″.

Организатори на научния форум са: Технически университет – София, Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен, Национално научно-техническо дружество по Теория на механизмите и машините, Съюз на учените в България – клон Сливен,Институт по механика – БАН, Институт по системно инженерство и роботика – БАН, Териториална организация на НТС – Сливен.

Тематиката на конференцията покрива седем основни направления: Машинна механика и транспорт; Машиностроителна техника и технологии; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Електротехника, електроника и автоматика; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Математика, физика и химия; Педагогика и мениджмънт.

Над 100 доклада и добри практики ще бъдат представени по време на конференцията в Сливен, съобщи проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков, зам.-ректор за „Факултет и Колеж – Сливен” към ТУ – Софияи председател на организационния комитет.

Официалното откриване на конференцията ще се състои на 1 юли 2017 г. от 9.30 ч. в зала „Графити“ на хотелски комплекс „Национал Палас“.

 Кратка история на конференцията

Началото е поставено през 1993 г., когато  катедра “Механика” при Инженерно-педагогически факултет – Сливен организира първия „Национален семинар по Синтез и анализ на механизмите“. Семинарът се организира по инициатива на проф. д-р Пенка Генова в памет на основателя на международната организация IFToMM и Националното дружество по ТММ към НТС проф. Михаил Спиров Константинов.

Първоначално форумът се провежда на две години, но поради повишения интерес от 2001 г. започва да се организира ежегодно с разширена тематика. Формират се тематичните направления: „Синтез и анализ на механизмите”, „Машинна механика”, „Приложна механика на флуидите”, „Топло- и масопренасяне”, „Машиностроителна техника и технологии” и „Роботика и автоматизация на производството”.

От 2013 г. форумът се разширява с тематичните направления „Електротехника, електроника и автоматика“, „Математика, физика и химия“ и „Педагогика и мениджмънт“, преименува се в Национална конференция с международно участие „Сливен’2013“ и се превръща в общо институционален за обединената структура „Факултет и Колеж-Сливен“.

През годините форумът се утвърждава като предпочитана среща на учени от различни възрасти и с различни научни интереси. Разширява се и международното участие с гости от Франция, Русия, Италия, Турция, Виетнам, Ирак, Гърция и др.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s