Президентът Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция

Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“.

Това коментира президентът Румен Радев по повод изявленията на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и обвиненията му в корупция. Държавният глава Радев заяви, че очаква Бойко Борисов да каже подкрепя ли декларациите на Цветанов, предаде Нюз бг.

„Вие на това диалог ли му казвате? Аз чух други неща. Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни“, добави още президентът.

Румен Радев посочи, че няма нищо против всичко да бъде проверено, всички подписи, решения и документи относно придобиването на нов боен самолет за ВВС.

Припомняме, в неделя заместникът на Борисов Цветанов на извънредна пресконфереция в централата на партията обяви, че предлага създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет.

В отговор на въпрос за възникналото напрежение в системата на МВР, държавният глава заяви, че полицаите имат съвсем основателни искания, тъй като от дълги години техните проблеми са пренебрегвани. Държавният глава добави, че очаква ефективни решения в тази сфера.

Президентът припомни също така, че на Консултативния съвет за национална сигурност е било взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори.
„Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.

Малко преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна с писмо до президента Румен Радев именно с питане за изпълненото от премиера Бойко Борисов по взетите решения на КСНС на 30 май 2017 г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s