Няма прошка за сливенския Ал Капоне, влиза в затвора за укриване на близо 200 хил. лв. от данъци

Тихомир Тихолов е изключително мистериозна фигура, той е издирван в Германия по 6 обвинения

Цялата му империя рухва след настъпването на финансовата криза през 2008 г.

ВКС остави в сила решение на Апелативен съд –Бургас по делото срещу Диляна Бъчварова и Тихомир Тихолов от Сливен, признати за виновни за това, че са укрили данъчни задължения в особено големи размери.  В продължение на три години от 2007 до 2011 г. при условията на продължавано престъпление Бъчварова и Тихолов, в качеството на управител и помощник-управител на „Ротира груп“ ООД–Сливен, като извършител и помагач са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения – общо в размер на 164 806.12 лв. Двойката издавала само приходен касов ордер, а не фактури при направени от 15 свидетели парични вноски по сключени договори за строителство на апартаменти.

Тихолов получи 5 г. и 6 м. затвор при първоначален строг режим, както и наказание конфискация на част от имуществото. Съдът е привел в изпълнение по отношение на Тихолов определеното общо наказание от влезли в сила съдебни актове по две дела на РС – София, а именно най-тежкото от тях – лишаване от свобода за срок от 2 г. и 6 м, което да бъде изтърпяно отделно от настоящата присъда. На Диляна Бъчварова е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 3 години, което е отложено за изпитателен срок от 5 години.

Тихомир Тихолов е изключително мистериозна фигура, определян е за сливенския Ал Капоне. През 2007 г. местните медии пишат, че срещу него има издадена европейска заповед за арест, но съд, прокуратура и полиция отказват да я изпълнят. Тихолов е издирван в Германия по шест обвинения – изнасилване, противозаконно лишаване от свобода, професионален трафик на хора в тежки размери, сводничество и набавяне на фалшиви документи за самоличност.

Докато го чака съд зад граница, Тихолов си живее царски живот в Сливен. Купува си луксозно Ауди А7, започва строителството на апартаменти, офиси, бизнессгради. Самообявява се за един от най-големите инвеститори в Югоизточна България и тъне в невиждан разкош.

За да се легализира в обществото, щедро раздава дарения и даже става спонсор на екосдружение „Брезичка“. Сривът в бизнеса му започва с финансовата криза през 2008 г., когато цялата му империя рухва, а веднага след това сливенската полиция и прокуратура го вземат на мерник и погват.

flagman.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s