Синята зона в Сливен поевтиня

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага изменение на две общински наредби, свързани с новата синя зона в града.  В мотивите за това кметът посочва, че с премахването на незаконните гаражи в центъра била обсъдена възможността за разкриването на повече паркоместа от предвидените, което пък било основание да намали цената. Макар в основанията за промените да се изтъкват тези причини, предложението идва, след като Окръжната прокуратура оспори двата нормативни акта в съда заради начините, по които са формирани цените в синята зона и други нарушения, пише „Труд“.

Кметското предложение е картите за служебен абонамент за паркиране да паднат от 150 на 120 лева, а живущите по постоянен адрес в синята зона да плащат вместо по 12, по 10 лева месечно за паркиране на автомобила си. Годишната им такса пък да стане от 105 на 70 лева. Предлага се два пъти по-ниска цена и на таксата за съхранение на репатрираните автомобили – от 4 на 2 лева за час.  Почасовото паркиране в синята зона остава по 1 лев за час, не се променя и месечният абонамент на стойност от 80 лева за паркиране без обозначено място.
Освен в Наредбата за местните такси и цени на услуги, Стефан Радев иска изменение и в Наредбата за въвеждането на почасовото паркиране. Те предвиждат да бъдат осигурени безплатни паркоместа за държавните институции и организациите на бюджетна издръжка.
Абонаментна карта за паркиране при специални цени ще бъде издавана на лицата, които извършват търговска дейност в собствен или нает имот в синята зона.
Advertisements

One response to “Синята зона в Сливен поевтиня

  1. Така са ги направили тези парко места че няма къде да се разминат колиТе и пешеходците Да не говорим че на няколко места в центъра се прави бизнес на тротоара Гумарница и автомивка на тротоара Магазини и банки без паркоместа колкото искаш Три фирми за доставки на колети едно до друго с големи товарни автомобили паркиращи на улицата и отделно и техните клиенти Много гаражи предполагам незаконни ,в които никой не си паркира автомобила а складира всякакви боклуци.Плюс това има гараж ,но не паркира в гаража а паркира пред него Всички тези нови кооперации които построиха по центъра превърнаха гаражите в магазини и разни ателиета за фризьорки,козметички и тем подобни И защо трябва да си наказан за да живееш в центъра Хем плащаш по високи данъци по висока такса смет И що за цени моля.Не всички могат да спестят от мизерните си доходи за да плащат още такси. За някои колата е необходимост. Ами да бяха направили многоетажни паркинги вместо да лепят новите жилища едно до друго?И без това жилища колкото искаш а хора няма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s