О. Силвестър за гейпарада: На тях е позволено да ни мразят, обиждат, дискриминират. Трябва да изберем: ТОЛЕРАНТНОСТ ИЛИ СЪПРОТИВА!

Когато организмът е нападнат от туморни клетки какво трябва да прояви: толерантност или съпротива? Въпросът изглежда лесен, даже в известен смисъл глупав, но…
Десетилетия вече (някои му викат време на Преход) ни убеждават, че трябва да сме толерантни. Даже доста хора повярваха на тази масирана манипулация…Трябвало да сме толерантни към убийци, педофили, изнасилвачи, защото не било редно да проявяваме омраза към тях. А никой не се сеща, че когато проявим толерантност към такива хора ние едновременно с това проявяваме омраза към жертвите им: омраза към децата, пребитите, ограбени или убити старци, изнасилените момичета….Аз така не мога! Чувството ми за равноправие е накърнено… и за справедливост.

След няколко дни отново се готви, този път незаконно, парад на сексуални расисти; на хора, които мразят обикновеното, нормално хетеросексуално семейство и са готови да дискриминират всеки, който не мисли като тях.
На тях е позволено да ни мразят, обиждат, дискриминират. А ние трябва да сме толерантни…
Е, какво трябва да изберем: ТОЛЕРАНТНОСТ ИЛИ СЪПРОТИВА???
Първото носи сигурна смърт, а чрез второто сме оцелели като народ и култура толкова дълго време…
Дали не е време да направим избор?

О. Силвестър, ставрофорен свещеноиконом и предстоятел на храм „Света София“ – Сливен

Advertisements

One response to “О. Силвестър за гейпарада: На тях е позволено да ни мразят, обиждат, дискриминират. Трябва да изберем: ТОЛЕРАНТНОСТ ИЛИ СЪПРОТИВА!

  1. Библейските градове Содом и Гомор бяха разрушени поради толерантността този начин на живот.Не е омраза да не се съгласяваш със злото водещо до разруха и падение!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s