ОПАСНАТА ИГРА „СИН КИТ“ СТИГНА И ДО СЛИВЕН

Опасната интернет игра „Син кит“, известна като „играта на смъртта“, явно е стигнала и до Сливен.

Това личи от надпис върху синя седалка на автобус от градския транспорт. На нея по специфичен начин – с розетка преди думите, е изписано на руски син кит, тих дом и после крушаре и дрога, пише „Сливен Прес“.

„Син кит“ е популярна сред учениците, като според много информации, тя тласка младежите към мисии, които стигат до самонараняване и самоубийство. На някои места в страната вече бяха започнати кампании сред младежите за опасностите от играта. Поканите за участие са получавани по интернет, обикновено от непознати хора, в някои случаи от виртуални „приятели“. Офертите са отправяни първоначално на руски, а след това и на английски език. Задължително изискване било децата да изпратят видеоматерил, доказващ стриктното изпълнение на всяка дадена задача.

Даваните на децата предизвикателства са сходни с тези в Русия, откъдето се смята, че тръгва опасната игра – рисуване на кит върху дланта с бръснарско ножче или с друг остър предмет, събуждавне в точно определен час, гледане на страшни филми, правене и изпращане на „по-секси“ снимки, извършване на палеж или кражба в дома или в училището.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s