В два селски имота откриха марихуана и лаборатория за сушенето й

В два имота в новозагорското село Еленово са открити засадени растения марихуана – съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Това станало при акция на криминалистите от Нова Загора.

В единия имот, собственост на 70-годишна баба, са намерени корита със засадени в тях 167 наркотични растения. Коритата са били поставени в стопанска постройка на двора. Тя е била превърната в лаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. Помещението е било оборудвано с отоплителни лампи, овлажняваща и вентилационна система. Иззета е суха листна меса с тегло 0,5 кг.

В друг необитаем имот в същото село е задържан 21-годишен младеж, докато полага грижи за засадени 10 растения коноп. Той бил от друго населено място, временно обитавал каравана в Еленово. Предал доброволно три топчета от станиол, съдържащи от наркотичното растение. Работата по случаите продължава. Водят се досъдебни производства.

От началото на годината полицията в Нова Загора разкри 4 лаборатории за производство на дрога, през 2016 г. разкритите лаборатории бяха 16./ТРУД

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s