Наследникът на Десислава Танева в спор с Бойко Борисов дали ядем вредни храни

Храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето. Мнението изрази премиерът Бойко Борисов, като допълни, че това според него е обидно.
Тази сутрин Борисов свика част от министрите, за да обсъди с тях две важни за него теми – войната по пътищата и качеството на храните. Той уточни, че използва съботния ден, тъй като кабинетът бил по-свободен. Засягайки темата за здравословния начин на живот, той подчерта, че на фона на храните с лошо качество, които се ядат, съвременните хора са и доста „по-статични.”

 

Качеството на храните в държавите от Европа, според Борисов е дотолкова различно, че това в Източната част на континента уврежда здравето:

„Това е недопустимо, обидно. За едни храните в Европа да са с едно качество, а за Източна Европа и за тези пазари с друго качество и то по-лошо, което уврежда здравето. Някои ще кажат да се чете етикетът. Само че хората не са много научени да четат етикета и се подвеждат и по рекламите. Впоследствие даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасностите за здравето на човека е именно това, което се яде и пие. Съвременните хора са доста по-статични и уседнали“, допълни Борисов.

Минути по-късно наследникът на Десислава Танева като земеделски министър Румен Порожанов обори думите на премиера, като подчерта, че хранителните продукти, които стигат до нас, независимо от различното си качество, не може да се каже, че са вредни за здравето.

Предстои страната ни да проучи въпроса с продукти, които властите са донесли от Западна Европа и да ги сравни с българските им аналози.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s