В Сливенско ще настаняват бежанци! На кой му хрумна, кой се съгласи, как ще бъдат гарантирани правата ни, имуществото ни, спазването на законите и реда?

Две много важни новини минаха ей така покрай нас. Едната – Сливен е една от трите области, в които ще настаняват бежанци. Има само няколко сухи реда в медиите, липсва информация защо точно ние, на кой му хрумна, кой СЕ СЪГЛАСИ да е така? Как ще бъдат гарантирани правата ни, имуществото ни, спазването на законите и реда?

Другата новина – общината се споразумява да плати почти ТРИ МИЛИОНА на Бул Гейт! И забележете, ще им ги плати чак през 2020 г., когато Стефан Радев я е кмет, я не, но това не му пречи да се споразумява сега. Найс! Новината е супер лаконична, с едно изречение се казва, че адвокатите и юрисконсултите на общината подкрепили идеята делото с Бул Гейт да се прекрати с това споразумение.

Но ако това дело е било обречена кауза, защо общината не се споразумя с Бул Гейт от самото начало? Ще бъде ли потърсена отговорност от предишните кметове, които забъркаха тази каша, а данъкоплатците сега ще плащат? Изгодно ли е наистина това споразумение за нас? Много остро се усеща липсата на разследваща журналистика в нашия град. Преписват се на килограм информации, съставени в нечий прес център, а какво наистина се случва и дали се вземат правилните решения – един Господ знае. А тези неща са много по-важни от това дали някой е окосил пред блока ви…

Ani Peeva 

Advertisements

One response to “В Сливенско ще настаняват бежанци! На кой му хрумна, кой се съгласи, как ще бъдат гарантирани правата ни, имуществото ни, спазването на законите и реда?

  1. Мангали или бежанци – разликата каква е ? Само в размера на субсидиите !!! И малко в миризмата !!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s