Владици критикуват президента, който се обяви за вероучението, а мълчат за гаврите на премиера с православието

Западно и Средноевропейският митрополит Антоний разкритикува в свое слово българския президент Румен Радев. Поводът – „неразбираемото за мен решение на администрацията на г-н Президента на Република България, както обяснява в социалната мрежа владиката, да не бъдат поканени и включени духовни лица в българската делегацията за аудиенцията при папа Франциск по повод 24-ти май“.

Толкова силна критика от висшето ни духовенство към българската власт не се е случвала от 25 години, от времето на разкола, когато Светият Синод бе във война с правителството на адвентиста Филип Димитров.

Досега обаче от висшия клир критики към трикратния премиер Бойко Борисов, който дори не знае и не може правилно да се прекръсти, не са били отправяни. Той дори бе награден с църковния орден „Св. цар Борис – Покръстител“ – първа степен.

За какви точно заслуги Борисов бе отличен? Заради Мишо Бирата ли? Заради контрабандните цигари в нелегалната фабрика до Крайморие? Заради докладите на щатските посланици за Борисов? Заради спирането на „Южен поток“ ли? Или може би заради дълга от 16 милиарда лева? Владиците мълчат!

Синодалите се опитаха да ни обяснят, че е защото давал /?/пари за църквите. Сякаш ги дава от джоба си. Сякаш не са от еврофондовете. А тези, които са една малка част от партийната субсидия, са да бъде забаламосан народът, щото същите, а всъщност много повече пари, Бойко/ГЕРБ дава за джамии.

И така, България е ПЪРВА по брой джамии на глава от населението. Седим си рамо до рамо с арабските държави. Как стана така, че една ПРАВОСЛАВНА държава отглежда толкова много мюсюлмански храмове на територията си? Синодът мълчи!

За сравнение:

България – 1300 джамии

Франция – 1600 джамии

Великобритания – 1000 джамии

Следват – Испания, Холандия, Австрия, Белгия, Италия…

В Румъния пък има-няма 80 джамии…

Последни в класацията са Чехия, Кипър и Малта с по 1 или 2  джамии.

А митрополите не спират да хвалят трижде премиерстващия Борисов, строителя на джамии. Нови църкви той не съгражда, а само присъства на откриването им, за да си направи реклама. Премиерът е чел само „Винету“ /по негово признание/, непознаващ е суетникът думите от Еклисиаст. И непрестанно се гаври с православието.

Борисов неколкотратно отказва да въведе вероучение в България. Че на всичкото отгоре в предходния си мандат назначи за просветен министър врагинята на православието – униатката Меглена Кунева – политическата щерка на „Мамка му на православието“-/Ли/Монката Паси.

Президентът Радев официално обяви, че ще работи предметът „Вероучение“ да стане задължителен в училище.

Владиците обаче хвалят Борисов, въпреки множеството му антиправославни изказвания, които лесно може да бъдат открити в интернет.

Все едно сме по турско и чакаме разрешение от султана да си построим църква, ниска и вкопана в земята.

Само султанът е друг!!!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s