Възпитаник от интерната в Драгоданово се оженил за своя учителка, проституцията там е ежедневие

След многократни протести на местните жители интернатът в сливенското село Драгоданово ще бъде закрит. Това обещаха омбудсманът Мая Манолова и зам.-министърът на образованието Деница Сачева, съобщава bTV.

В интерната са настанени деца с проблемно поведение и с присъди. Местните жители обаче не вярват на обещанието за закриване на интерната и твърдят, че ще повярват, едва когато това се случи. По думите на хората момичетата от интерната проституират, а възпитаник на интерната се е оженил за учителката си, те се страхуват и от набези.

Децата, чиито присъди позволяват, ще бъдат настанени в социални институции, а другите ще бъдат преместени във Варненци, обяви Деница Сачева.

Относно обвиненията на местните към децата тя каза: „Ако има деца, които извършват сексуални услуги, означава, че има хора от селото, които са плащали”. Сачева уточни, че през последните години системата на интернатите не се реформира в очакване на новия закон за детското правосъдие. Нейната прогноза е, че той ще е факт до година и половина.

„В момента в интернати са настанени около 150 деца. В Драгоданово в момента има 37 деца. Те са с много тежки съдби – става въпрос за тежка бедност и тежка неграмотност”, коментира още зам.-министърът./БЛИЦ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s