ОБЩИНАТА УРЕЖДА СЪДЕБНИТЕ СПОРОВЕ С „БУЛ ГЕЙТ“, ПЛАЩА 2,7 МИЛИОНА

 

Община Сливен ще уреди доброволно делата си с фирма „Бул гейт“ ЕООД на обща стойност близо 5,5 милиона лева. Постъпило е предложение от дружеството да опрости половината от исканата сума – 5 463 194 лв., за която съди кметството, както и лихвите по нея, научи „Сливен прес“.

От „Бул гейт“ предлагат изплащането на парите – малко над 2,7 милиона, да започне на 1 януари 2020 г., на равни месечни вноски, за период от две години. Адвокатската кантора, която защитава интересите общината, както и юристите на кметството, са излезли със становище в подкрепа на това предложение.

Според тях, така общината ще спести значителна сума. Освен главницата, за трите години от образуване на делата вече е натрупана и лихва в размер на 30%, като до приключване на процеса тя ще стигне 40 или 50 на сто. Със споразумението ще се избегне и плащането на 17-19% разноски за държавни такси и адвокатски хонорар.

Затова кметът Стефан Радев внася предложение-доклад, което ще бъде разгледано на предстоящата сесия на общинския съвет на 30 май. Очаква се местният парламент да одобри споразумението между общината и „Бул гейт“.

Към момента петте съдебни производства между двете страни са спрени по взаимно съгласие.

http://slivenpress.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s