Григор Здравков: В митниците се правят показни акции

Не знам някой митничар да е наказан или отстранен от работа за това, че е пропуснал 420 килограма хероин. Иначе е перфектно – спасени са стотици човешки животи.
Това каза бившият митничар Григор Здравков от Българска легия „Антимафия“ по БНР. Той анализира случая с рекордното количество наркотици, засечено в камион на излизане от страната при Видин – Калафат:

 

420 килограма е перфектно. Когато видите камион от Иран, който минава през „Капитан Андреево“, единственото нещо, което трябва да направите – първо да мине на скенер и след това да направите 100% физически контрол, за да видите дали не кара наркотици. Да, хванали сме го на изход, но как е влязъл, кой митнически служител го е обработил? Каква е търговската изгода да караш теракота от Иран към Холандия? Ако забелязахте публикуваните снимки – този камион е две-трети празен. Обикновено, за да се спести откъм транспорт, камионът се пълни максимално. Кой пуска 420 килограма хероин, без да е обезпечил канала? В момента, в който чукнете с чукчето, този хероин не е обезопасен за кучета. Този случай не е единственият. Предишните няколко пъти пак по същия начин – камионът минава като на парад през „Капитан Андреево“. Тогава беше с буркани от див чесън, вътре имаше прах от хероин и го хванаха извън България. Това с доматеното пюре – този камион мина пак българо-турската граница…

 

Все още няма връзка между НАП и Митниците, която да работи ефективно. След като с помощта на хакери или на вътрешни хора от системата може да манипулираме системата, тя действително не работи, подчерта Здравков.

Фрог нюз

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s