Страх от нова агресия след побоя край Механото

Петък, голямото междучасие. Ученици от механотехникума в Сливен излизат да си купят закуска. На метри от училището 11-класникът Даниел е нападнат от осмокласници. Колко са били и какво точно се е случило – версиите на ръководството и на очевидци са противоречиви.

Фактът е, че момчето е прието в болница с травма на главата.

Директорът Христо Христов твърди, че биячите са двама и „просто имат малко повече адреналин”. Ученик обаче ни разказва, че съотношението е било 20 срещу един.

Докато говорим се появява охранителят на училището и се опитва да забрани на очевидеца да говори пред камерата на bTV. Мъжът след това забранява на екипа ни да влезе в двора, а директорът в прав текст пита: „Какво е станало? В училище станало ли е нещо? Не искам да се излъчва!”.

А момчето, което говори пред екипа ни, разказва: „Има опасни,едни наркомани има, за мен е опасно, много пъти съм се опитвал да се отпиша от тук”.

Хората в квартала разказват,че учениците създават проблеми: „Те са постоянно в движение, бодигардът идва да ги събира, да ги вкарва в час”.

В павилиона за закуски казват,че учители от техникума описвали боя като истинско меле.

Механото в Сливен
От ръководството на училището твърдят,че побойниците са  двама осмокласници.Били за първа година в техникума и нямали други прояви. „Родителите веднага дойдоха в полицията,стояха през цялото време с нас,бяха много притеснени за състоянието на детето,бих казала,че бяха заинтересовани и притеснени”, каза зам.-директорът Елена Кънчева пред bTV.

Двамата не могат да бъдат изключени, защото нямат навършени 16 години, а на този етап и не могат да бъдат преместени.

След няколко дни в болницата с травма на главата битият ученик е изписан.Според правилника преместването на ученици може да стане само със съгласие на родителите им.Ако те не приемат мярката, побойниците ще получат само последно предупреждение.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s