Деца от пет държави пристигат в Сливен на танцов фестивал

Сливен ще посрещне деца от пет държави, които ще участват в 21-вото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“.

Досега фестивалът протичаше в няколко дни и приключваше навръх 24 май. Тази година той ще се проведе от 16 до 18 май. Негов символичен домакин ще бъде танцовият състав „Веселие“ при Средно училище „Хаджи Мина Пашов“ в града-домакин. Малките танцьори от България, Монголия, Полша, Сърбия, Турция и Украйна заедно с връстниците си от България ще изнесат голям концерт във вторник вечерта, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“, пише „Труд“.

През следващите дни също са предвидени концерти, включително и в сливенските училища, срещи с кмета Стефан Радев и областния управител Чавдар Божурски. Участниците ще бъдат гости и на реновираната средновековна крепост „Туида“, където ще участват в творческа работилница.

Организатор е общината, с подкрепата на Регионалното управление на образованието и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Събитието е част от Майските дни на културата в Сливен.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s