Таско Ерменков: Опозиция на опозицията означава приятел на управляващите


Разцепление в БСП няма, а емоциите са нормално поведение в една демократична партия. Това стана ясно от думите на Таско Ерменков от „БСП за България“ в предаването „Денят ON AIR“, където израният за втори път от Сливен соцдепутат коментира отминалия пленум в Столетницата и направените промени в Изпълнителното бюро.

„Не си представяте в ГЕРБ някой да изкаже собствено мнение, ако въобще посмее да стане. Ние имаме възможност да изказваме мнения, които не съвпадат с това на лидера на партията и Изпълнителното бюро. Решенията бяха взети с мнозинство и няма как да бъдат наречени авторитарни“, заяви Ерменков пред Bulgaria ON AIR.
Той подчерта, че силно се надява на разума на хората и партийната дисциплина, за да няма разцепление в БСП.

„Опозиция на опозицията означава приятел на управляващите“, настоя той и добави, че новите лица в Изпълнителното бюро на БСП са хора с авторитет. По думите му може да има горчивина от това, че някой си е отишъл от ръководството, но всяко действие срещу взетите решения не спомага за развитието на партията.

„Интересува ни да бъдем реална алтернатива на управляващите. Вече около година декларираните принципни решения се провеждат последователно и по начина, по който са изказани в политическия ни живот“, посочи Таско Ерменков.

Той призна, че е имало увереност в БСП да спечели парламентарните избори и че в партията са искали да прелеят ентусиазма от президентския вот в този за НС.

„Видимо не ни стигна времето да променим себе си докрай, за да убедим хората, че ще променим и държавата. Няма начин хората да не ни повярват, ако продължим с тези принципни действия. Започваме промяната от себе си, а това е най-трудното нещо“, каза още Таско Ерменков.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s