Т. Ерменков: Председателят на партията ни има право предлага състава на ИБ

 

– Г-н Ерменков, какво е мнението ви за съвместяването на постове и промяната член на Изпълнителното бюро на БСП или на друга ръководна позиция в партията да не може бъде депутат?

– Тази промяна не е от този пленум, защото това е още от самото начало, когато променяхме устава. Тогава беше казано да няма съвместяване на постове, за да може хората да се съсредоточават върху онази работа, която трябва да изпълняват. Аз не виждам нищо трагично това да бъде прието на предстоящия пленум на Националния съвет. Искам дебело да подчертая, че в устава и в нашите правила за работа председателят има право да предлага състав на Изпълнителното бюро, Националният съвет е в правомощията си да утвърди тези изменения.

– БСП отказа да остави за министър по европрецедателството Деница Златева. Освен това се оказва, че тя няма да се върне при президента Румен Радев, където беше негов прессекретар пак по европредседателството.  За сметка на това ще стане зам.-председател на партията. Вярно ли е това?

– Тази информация чувам от вас. Но дори това да е така, аз не виждам нищо лошо. В една партия, основно опозиционна, заместник-председателят да бъде онзи, който разбира от европейска политика и е свършил толкова много работа за председателството на Европейския съюз, е добро нещо. Това е важно действие, за да бъдем адекватни на ситуацията, да знаем какви са националните интереси и да ги защититаваме, по възможност съвместно с управляващите, защото в България националният интерес трябва да бъде обединяващ./ПИК

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s