Работник по санирането даде 2000 лева на измамник за книжка

44-годишен мъж от Мадан изгоря с 2 хил.лева, които дал на измамник, за да получи професионална шофьорска книжка от категория „С“ – съобщиха от полицията.

Потърпевшият от известно време пребивавал в Нова Загора, където бил нает като работник по санирането на жилищни сгради – пише „Труд“.

Преди месец родопчанинът се запознал с мъж от казанлъшкото градче Мъглиж. Той успял да убеди работника, че може да го „уреди“ с книжката. Мераклията да кара товарен камион заявил, че е готов да даде пари, само и само да не ходи на шофьорски курс.

Иначе нямал нищо против да се яви на самия изпит по кормуване. Защо му е била нужна тази уговорка, тепърва ще се изяснява. Преди празниците за Гергьовден той дал 2-те хилядарки на познатия си от Мъглиж. Разбрал, че е станал жертва на измама чак след няколко дни. Самият курс за категория „С“ струвал почти два пъти по-малко от дадената от него сума.

Така потърпевшият, който иначе бил склонен да заобиколи разпоредбите на МВР, бил принуден да потърси помощта на органите на реда и на 9 май се оплакал в полицейското управление в Нова Загора. По случая се води досъдебно производство.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s