Общината в Нова Загора издирва вандали, повредили подземни контейнери

Подземните контейнери на една от улиците в Нова Загора са били повредени в нощта срещу 9 май – съобщиха от общината. Това е станало при пътно произшествие, в резултат на което са били изкъртени външните тела на модерните съоръжения за събиране на смет на ул. „Сливница”, предаде онлайн изданието на „Труд“.

Кметът Николай Грозев и екипът му настояха полицията да издири вандалите, за да им бъде потърсена отговорност. Общинското ръководство призова и гражданите, които имат информация за случая, да я предоставят на компетентните органи.

„Особено сме чувствителни към посегателствата върху общинските придобивки, защото те са за всички. Влагаме много труд и енергия, за да направим Нова Загора още по-добро и красиво място за живеене. И това се вижда. Ние бяхме сред първите общини в страната, които изградиха подземни контейнери за събиране на смет. Такива съоръжения има на много места в града. Хората са доволни, намали се неприятната миризма, вече няма ровене по кофите, подобри се и видимостта за движение на автомобилите. Разчитам на гражданското общество да бъдем непримирими към тези, които рушат” – коментира кметът Грозев.

Първите шест подземни контейнера в Нова Загора бяха завършени още преди пет години. За изграждането им бяха инвестирани близо 160 хил.лева от приходите от такса смет.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s