Да помогнем на един смел мъж да продължи да живее

Това е история за един достоен военен и смел мъж, помагал в опазването на мира при мисии у нас и в чужбина, който обаче сега се нуждае от вашата помощ. Георги е на 48 години от Сливен и е бил офицер във Военната полиция в Сливен. Многократно е участвал в специализирани мисии в България и чужбина, включително и в Афганистан, разказва Дарик радио.

От лятото на 2013 г. е със трептения на мускулите на ръцете, а по късно и на краката. Впоследствие има слабост и затруднени движения в крайниците. Следва бърза прогресия и стопяване на дисталните, а по късно проксималните мускули на крайниците. Лежал е многократно в неврологичните отделения на УМБАЛ „Св. Наум“, УМБАЛ „Александовска“, ВМА.

Поставена му е диагноза – болест на двигателния неврон – Латерална Амиотрофична Склероза(ALS). При тази болест повредените неврони не изпращат импулси до мускулите и мускулните влакна умират. В по късен етап се засяга цялото тяло и умират все повече групи мускули, включително тези, които отговарят за дишането и преглъщането. Освен инвалидизиране, това заболяване може да доведе и до летален край.

В началото на юли 2016 г. е извършена имплантация на стволови клетки в клиника в Белград. Лечението е на стойност 30 хил. лева. В момента е с прогресивно увреждане на периферен двигателен неврон до степен на тежка пареза в четирите крайника. Не може да се движи и самообслужва.

От януари тази година се провежда лечение с продукт внесен от Япония – Radicut, който се влива венозно всеки 10 дни на месец. За месец лечението с този продукт струва 4500 лв.

Досега са извършени четири вливания. По мнение на лекари лечението трябва да продължи минимум една година, но средствата не достигат.

Близките и семейството му молят всеки, който има възможност, да помогне:

Георги Димитров Атанасов
IBAN: BG84 TEXI 9545 4005 2885 00
BIC: TEXIBGSF
Банка: ТексимБанк

Междувременно в града на Сините камъни се организира и благотворителен концерт „ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ“ на 12 май 2017 г. от 19:00 ч. в новата зала „Сливен“ (бившата „Георги Кирков“ – зад Съдебната палата).

Билети може да си купи всеки в магазин „Килими“ (в блок „Килими“) до ДКЦ-2 в Сливен, където може да дарите и в кутията за дарение „ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ“, а също така и на място преди концерта. Телефон за връзка: 0889 329 127.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s