МОМЧЕНЦЕТО, КОЕТО ПИКАЕ (МИСТЪР ПИС)

Ще ме прощавате за „фекалното“ начало на този пост, скъпи дами и господа, другарки и другари, но го заимствам от централната информационна емисия на БНТ от днес, девети май, 2017- та година.
Седя си кротко пред екрана на телевизора тази вечер и правя усилие да доловя някаква, макар и нищожна, информация за честването на 72-та годишнина откакто СССР „пречупи гръбнака“ на фашистката Германия и нейните сателити. Прочее германците бяха превърнали насила и доброзорно почти всички европейски държави в свои съюзници. Правя усилия, ама нищо не долавям. Гледам как водещите се напъват да придадат тържественост на нещото наречено „ден на Европа“, щото пет- шест държави подписали някакво договорче на девети май 1950г. за обща икономическа зона в сферата на добива на въглища, примерно. Напъните обаче са нефелни, жалки и недоносени. Тържественост няма… По между другото и някак си насила ни съобщават за Парада на победата в Москва, който видите ли, за пръв път бил без самолети, щото имало облаци. Нито дума за огромния ентусиазъм на руския народ и мощният енергиен заряд, който за пореден път излъчи Москва, за огромната манифестация на Безсмъртния полк и то не само в Русия, а и в много други държави по света, включително България и Израел. Нито дума за двадесетте и шест милиона загинали руснаци, татари, грузинци, украинци, белоруси, казахи, арменци в тази умопомрачителна война, нито дума даже за това, че България също е дала хиляди свидни жертви в битката срещу фашизма.
Бих приел с примирение това гротескно предаване, ако накрая за капак не показаха пустия Брюксел! Пуст и от към хора, и от към съдържание. Тази пишман столица на този пишман ЕС даже един байрак не развя в чест на деня на Европа. Особено покъртителен беше коментарът на водещата в края на емисията: „А най- щастлив в столицата на ЕС Брюксел по случай деня на Европа беше мистър Пис.“ Да му се не знаеше и журналистиката и немарата! Какво да се прави? Пиклива журналистка на смазани медии….
ПП Уважаеми дами и господа, другарки и другари,
Честит празник, честита победа! Бъдете живи, здрави и нека се знае „Никой не е забравен, нищо не е забравено“!

Атанас Делибалтов 
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s