Прокуратурата внесе втори протест срещу Синя зона в Сливен

Втори протест срещу Наредбата за условията и реда за платено почасово паркиране на МПС в Сливен внесе Прокуратурата в Административния съд. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Руси Русев. Основният мотив е, че при приемането на Наредбата не е направена финансова обосновка на публичните средства, които ще бъдат използвани за създаването на Общинското предприятие „Градска мобилност”, предаде Дарик.

Другите мотиви, залегнали в протеста са неуредения статут на лицата, живеещи по настоящ адрес в обхвата на „Синята зона” и на гражданите, притежаващи гаражни клетки. В протеста е записано още като нарушение, че не е изслушано становището на  вносителят проекта ,кмета на Сливен и Прокуратурата и обществеността не е запозната с утвърдена схема за паркиране.

Първият внесен протест е срещу цените за паркиране  и престой в Синята зона в Сливен.  „ По подробно се разглеждат различни хипотези, като тази лицата с настоящ, но липса на постоянен адрес как и дали могат да се възползват от услугата, Наредбата не била съобразена с закона за класифицираната информация и не давала яснота как да процедират специализираните автомобили”, уточни прокурор Русев.

Синята зона обхваща целия център на Сливен, а  Наредбата предвижда „Синя зона“ за платено и безплатно паркиране на МПС в определени дни на седмицата, часове на денонощието, на райони публична общинска собственост.

Цената на услугата за паркиране се заплаща в работни дни и обхваща часовете от 08:00 до 18:00 часа. Един лев ще струва час престой, 24 лева за скоби, 48 лева за репатриране в наказателен паркинг плюс 4 лева на час престой на автомобила в този паркинг.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s