Цигани нападнаха полицаи в „Надежда“

Сблъсъци между полицаи и жители на ромския квартал „Надежда“ в Сливен.

Полицай е с комоцио в болница, а жителите на квартала обвиняват униформените в побой и насилие. Те твърдят, че полицаите са стреляли безразборно и са ранили леко 14-годишно момче

Хората разказват, че улица в квартала е била затворена от полицейските коли. Униформените дошли около 6 сутринта в отговор на нападение над полицай няколко часа по-рано. По една от къщите, в които полицаите са влезли, следите от присъствието им са видими – счупен прозорец и изкъртената дограма, предаде Би Ти Ви.

Късно снощи патрулни коли влизат в квартал „Надежда „по сигнал за силна музика. „На място е имало голяма компания, много празнуващи хора, които нападат полицейския екип. Започнали са да замерват с бутилки, трошат служебните автомобили, извикани са подкрепление още три автомобила, а всички полицейски служители са били нападнати”, описва ситуацията Първолета Мандинска, говорител на местната полиция.

Ранен е полицай и колегите му се изтеглят.

Връщат се в 6 сутринта, за да задържат нападателите. В квартала обвиняват униформените ,че са нахлули по домовете с насилие и побой. „Много полицаи, маскирани, с пушки започнаха да бият, когото видят. Не гледаха дали е малък или голям, болен или здрав”, споделят потърпевшите.

сливен, полиция,
„Всички законови средства са използвани, за да бъде овладян конфликта и съпротивата, която са оказали лицата в квартала“, обясни Мандинска.

При полицейската акция, която е под надзора на прокуратурата, са задържани двама мъже. Нанесени са щети на полицейски автомобили

Раненият полицай остава в болница в тежко състояние, но без опасност за живота. В квартал ‘Надежда „събират подписи за премахване на местното полицейско управление.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s